
Öncelikle goblen kumaşının kenarları ip atmaları ve kumaş deformasyonuna karşı sülfile dediğimiz dikişle sabitlenmelidir.
Goblen tablo dikişleri sağ olmak üzere hep aynı yöne doğru yarım çarpı şeklinde atılır. Kumaşın ön yüzünde ki dikişler hep aynı yöne doğru verev olması gerekir , arka yüzde ki dikişlerinde ayni olmasına dikkat edilmelidir.
Şemalı goblen modelleri baskılı goblen modellerine oranla daha ince ve detaylı çalışma gerektirmektedir. Bu nedenledir ki şemalı goblen tablo çalışmaları muline dediğimiz 6 katlı ipin 2 katı ile yapılırken, baskılı goblenlerde 6 katlı ipliğin 6 katı da kullanılmaktadır.
Goblen sanatını kendimize bir hobi olarak seçmiş isek bu; goblen iplerimizin ve goblen kumaşımızın uzun süreler bizimle birlikte olacağı anlamına gelmektedir. Bu yüzden iplikleri karton bubinlere sarılmalıdır.
Goblen tablo çalışmalarında ipe düğüm atılmamalıdır. Biten ip kumaşın arka yüzünde daha önceden atılmış dikişlerin aralarından yürütülerek işlem tamamlanmalıdır.
Tablo çalışması bittikten sonra işlenmiş kumaş elde ılık su ve sabunla elde yıkanıp, sererek düz bir halde kurumaya bırakılır. Hafif nemliyiken tersinden ütülenmelidir. Bu işlem ayrıca dikiş aralarında ki boşlukların kapanmasını ve kumaşın sıkılaşmasını sağlayacak, böylelikle tablonun güzel görünümü daha da artacaktır.
Saygılar : Goblendünyam
Geri Bildirimler Ve Geri İzlemeler
Bu makale için geri izleme veya geri izleme yok.
Leave a reply